29 Eylül 2008 Pazartesi

İyi bayramlar! (Televidyon)

Koskoca Ramazan ayını gün itibariyle atlatmış bulunmaktayız. Tüm dostlarımızın bayram tebriğini Televidyon' un hazırladığı bu hoş video ile iletmiş olalım.
"Nerede o eski bayramlar!
Yaşlı Amcalar ve teyzelerin en klişe geyiğidir.
Paşa Dedemin konağında kazanlarda pilav pişerdi et pişerdi. Fakirler sıra siıra dizilirlerdi herkese Bayram yemeği dağıtılırdı.
Bayramlik alınırdı yeni potinlerimi yastığımın altına koyar uyurdum.
Bayram harçlığımı kenarı oyalı mendiller ile verirlerdi. Alır almaz Bayram yerine koşar hepsini harcardım.
Hele o direklerarası, hele o direkleraraıı. Kantolar söylenirdi Hacivat olurdu Karagöz olurdu. Şimdi öyle mi ya herkes güneye gidiyor tatil yapiyor el opmeye gelen yok!

Dokuz günlük tatil sürecinizi iyi değerlendirmenizi, hayırlı bayramlar diler, mutlu ve sağlıklı daha nice bayramlar geçirmenizi temennni ederim."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Değişmeyen tek şeyin Değişim'in kendisi olduğu zamanımızda günlük kaygıları olan insanların geçmişe yönelemeyecekleri gerçeğinin ışığında; Prof. Dr. Osman Altuğ'un belirttiği gibi Sosyal kelimesi 2 kökten oluştuğuna göre SOS yiyenler gider sadece tatile. YAL' a mahkum olanlar da rastlarsa iyi harçlığa, harcama zevklerini tatmin edebilirler. Şaşıracak bir şey yok bunda. Bu sadece eski hükümetlerin devleti borçlandırma vs. gibi dertleri halka yansıtmaması ve örf, adet, gelenekleri muhafaza etmesinden kaynaklıdır kanımca. Neticede iyi bayramlar dilemek kalır Dar gelirlilere bu nedenle. Bunda da Sokaktaki Yurttaş'ın kusuru yoktur. Yanlış seçimler, herkesin verdiği kararın sonuçlarını peşinen kabul ettikleri gerçeğinin ispatı olabilir sadece. Karpuz seçerken vakit harcayanlar neden Seçim Yasası'nın değiştirilmediğini sorsunlar. YİNE DE İYİ BAYRAMLAR.