Bu cümle için endişelerim var. Eğer ki bir insan az konuşup, çok düşünüyorsa ve ben sosyalim ya da arkadaş canlısıyım diyorsa o insandan da endişelenirim. Ne konuda olduğuna da bağlı biraz, ülke yönetmek mi? ...ki bunu yönetenler bile yapmıyor apaçık.
Hangi karar için az konuşur ya da çok düşünür ki insan?
-Evlilik teklifi?
-Yeni bir iş? ya da Meslek seçimi?
-Din değiştirmek?
-Adres değişikliği? ya da ÖSS' ye girebilmek mi?
-Arkadaş sohbetinde bir espri için mi?
Ben çok düşünürüm ne demek ki? Neye göre? Ne kadar çok? Kaldı ki uzmanlar insanlar beynin sadece %4' ünü kullanıyormuş. Bu mudur çok düşünebilmek?
Ben de çok konuşurum, ne yani bu az düşündüğümü mü gösterir? Bazen atasözlerine ya da deyimlerine inanmayabiliyorum.
Bu yazı ile birlikte, Bertuğ Cemil çok sevdiğim parçası ile sizlere eşlik etsin.
1 yorum:
"Ne yani bu az düşündüğümü mü gösterir?" diye soranlar basit bir organ bileşkesini atlamış olabilirler. 2 Kulak bir ağız olması örneği. Laf-ı Güzaf denilen ise; Boş Laf anlamına geldiği cihetle, Sosyal? in tarif edilmesi gerekir. Prof. Osman Altuğ'un devamlı dile getirdiği gibi Sosyal iki kökten oluşur. Sos ve Yal. Zenginler SOS yerken, Gelir seviyesi düşük olanlar YAL ile yetinmelidirler. Gereksiz konuşmalar zaman kaybıdır. Taş gibi LAF da yerinde ağırdır. Mühim olan ise ZAMANLAMA'dır. Neden ve niçin gibi sorular sorulmadan %47 oyla geldik diye sevinenleri Meclise Kim ve Neden gönderdi? Atalarımızın sözleri Hülya Avşar'a tazminat ödetmek için Tahsil cehaleti giderir, eşeklik baki kalır sözüne; "O geçmişte kaldı" demekle kararı veren hakim nasıl kaldırmış olmazsa; Atasözleri de Doğruluğu Kanıtlanmış Doğru olmasaydılar zamanımıza gelmezdiler. Yalan mı?
Rüzgar dağın nesini alır? Ancak tozunu. Aksi mümkün olsaydı AİHM!sinde Türkiye aleyhine 10 binin üzerinde dava olmazdı. Allah'tan ki bu memlekette Vatandaşları düşünen Hakimler de var da bundan sonra Tazminat'a hükmedilen kararlara ait maddi tazminat Topluma mal edilmeyecek Danıştay'ın ilgili Hukuk Dairesince. Bunun tazminini vatandaş bile isteyebilecek. Adalet Bakanı olarak görevli şahıslar da buna engel olamayacaklar. Bundan sonra da Hükümet gittiğinde yerine gelecekler bu hususa da dikkat ederek genç nesile borç bırakamayacaklar. HAMDOLSUN....! Artık gerisini de anlayan ANLAR.
Yorum Gönder