23 Kasım 2008 Pazar

YouTube' lasak da mı saklasak?

YouTube, artık tekerlemeler için malzeme. Çoluk çocuğun ağzında sakız ya da nesli tükenmiş bir ayının jelibonu olmuş durumda. Türkiye için azılı bir suçlu, kırmızı noktalı yüz kapatıcı ihtiyacı uyandıran bir hastalık. Belki de İmralı fatihinin elçilerinin sinerji yarattığı counter strike ya da bir garip aşk bestesi. Ne dersiniz?

Saklasak mı? Saklamasak mı? Kalbime gömerim o zaman diyip, sevenloader kuşatması mı yapsak?
İşte tam o sırada bunları düşünürken gördük ki YouTube, fransızlara bile terbiyeyi bizim öğrettiğimiz gibi işin aslı özhakikiyutup.com' da imiş. TBWA; bu projesi ile YouTube' u bizlere geri kazandırdı "Marka olmak işte böyle birşey" yivrum. :)

Çok geçmedi, Tanrım! Bir de ne görelim, bu da bir skandal! YouTube ilk olarak 1985 yılında henüz internet yokken doğmuş. Bakmayın -miş, -muş dememe işte kanıtı:

Az konuşup çok düşünmek mi?

Bu cümle için endişelerim var. Eğer ki bir insan az konuşup, çok düşünüyorsa ve ben sosyalim ya da arkadaş canlısıyım diyorsa o insandan da endişelenirim. Ne konuda olduğuna da bağlı biraz, ülke yönetmek mi? ...ki bunu yönetenler bile yapmıyor apaçık.

Hangi karar için az konuşur ya da çok düşünür ki insan?
-Evlilik teklifi?
-Yeni bir iş? ya da Meslek seçimi?
-Din değiştirmek?
-Adres değişikliği? ya da ÖSS' ye girebilmek mi?
-Arkadaş sohbetinde bir espri için mi?

Ben çok düşünürüm ne demek ki? Neye göre? Ne kadar çok? Kaldı ki uzmanlar insanlar beynin sadece %4' ünü kullanıyormuş. Bu mudur çok düşünebilmek?

Ben de çok konuşurum, ne yani bu az düşündüğümü mü gösterir? Bazen atasözlerine ya da deyimlerine inanmayabiliyorum.
Bu yazı ile birlikte, Bertuğ Cemil çok sevdiğim parçası ile sizlere eşlik etsin.