26 Kasım 2008 Çarşamba

Deniz Taksi: 10 gün ve 40.000 YTL!

Deniz Taksi'nin geçtiğimiz aylarda kendi dönemine başladığını hepimiz biliyoruz. Brightwell Holdings Teknomar Denizcilik ve Deniz Araçları İşletme ve Tic. A.Ş. girişimi olan "deniztaksi" kısa zamanda beklenenin üzerinde ilgi görmüş. Deniz Taksi ile hiç seyir etmesem de, eden arkadaşlarım çok keyifli ve süratlı olduğunu dile getirdiler.

Ücretlendirmeleri tıpkı kara taksiler gibi "taksimetre" ile hesaplanıyormuş. Müşteri kitlesi tam olarak dar gelirli kesim ve bireylere hitap etmese de, gündüz açılış tarifesi 15 ytl' den başlıyor her deniz milinde ücrete 10 YTL ekleniyormuş. Gece tarifesi açılış ücreti ise saat 24.00 - 06.00 arası 20 ytl' den başlayıp her deniz milinde 15 ytl ekleniyormuş. Ödemelerde kredi kartı da geçiyormuş.

Ayrıca Referans gazetesinin çok eski olmayan bir haberine göre;

Üst gelir grubu hedefleyerek faaliyete geçen deniz taksilere alt gelir grubu ve öğrenciler de rağbet edince 10 günde bin 400 yolcuya ulaşılarak 40 bin YTL'lik ciro elde edildi.

İstanbul Boğazı'nda seferlere başlayan deniz taksiler, ilk 10 günde 441 seferle 1400 kişi taşıdı. 25 Temmuz'da seferlere başlayan 6 deniz taksinin beklenenin üzerinde bir talep aldığını belirten Teknomar Denizcilik Genel Müdürü Gürkan Çanga, kısa sürede 40 bin YTL'ye ciro elde ettiklerini söyledi.

Deniz taksilerin her kesimden ilgi gördüğünü belirten Çanga, "Deniz taksi hizmete girmeden önce müşterilerin daha çok A ve B sosyal sınıflardan olacağını tahmin ediyorduk. Ama ilk 10 gün içinde beklentilerimizin aksine her segmentten talep geldi. Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki kampüsündeki iskele sayesinde Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri bile deniz taksilerin daimi müşterileri oldu" dedi.

İskele sayısı artacak

Eylülde suya indirilmesi beklenen ancak hazırlıklarını erken tamamlayarak 25 Temmuz'da İstanbul Boğazı'nda turlara başlayan deniz taksiler beklenenin üzerinde bir ilgi gördü. Kısa sürede beklentinin üzerinde yapılan taşımanın yanı sıra bilgi almak isteyenler de İDO Çağrı Merkezi'ni ve deniz taksi.com.tr internet adresini kilitledi.

İDO Çağrı Merkezi'ne, bilgi edinme amaçlı 5837 adet çağrı geldiğini söyleyen Çanga, internet sitesini ise 10 günde 11 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Siteyi ziyaret edenlerin yüzde 60'ının deniztaksi.com.tr adresini kısayollarına eklediklerini kaydeden Çanga, "10 günlük süre zarfında elde edilen bu istatistikler, İstanbul halkının bu segmente duyduğu ihtiyacın en önemli kanıtı. Yakın dönemde, artacak taleplerin karşılanabilmesi için, deniz taksilerin sayısının artırılması ve iskelelerimizin olmadığı Kabataş, Kadıköy, Üsküdar ve Yenikapı gibi ana arterlere de deniz taksilerin ulaşması için çalışacağız" dedi.

Erdal Özyağcılar da aldı

Deniz taksiler girişimciler için de bir iş fırsatı sunuyor. 350 bin euroya 8 yıl boyunca aylık 4 bin euro kira garantisi ile satılan deniz taksilerden şimdiden 3 girişimci alım yaptı. Bu girişimcilerden biri de ünlü tiyatro sanatçısı Erdal Özyağcılar. Deniz taksilerin yatırımcılardan da büyük ilgi gördüğünü belirten Gürkan Çanga, "3 deniz taksiyi yatırımcılarla buluşturduk, 2 yatırımcı ile de görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Halen 27 iskelede hizmet veren deniz taksilerin 2 yıl içinde 82 iskeleye yanaşabilmesi için çalışmalar sürüyor.

KREDİ KARTI İLE ÖDEME YAPILABİLİYOR

Uzunluk 10.86 metre. Genişlik 4.28 metre. Kapasite 10 yolcu. Kabin fiber gövdeli ve kapalı.

Klima da bulunuyor. Telefon ve SMS ile çağrılabiliyor. 27 iskelede hizmet veriliyor.

Gündüz 15, gece açılışı 20 YTL

İTÜ Bilişim Teknolojileri Zirvesi

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İşletme Mühendisliği Kulübü ve Mezunlar Derneği işbirliğiyle organize edilen ve 28-29 Kasım 2008 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (Maslak) gerçekleştirilecek olan Bilişim Teknolojileri Zirvesi (BTZ) kapsamında paneller, workshoplar ve Bilişim Teknolojileri Alanı yer alacak. Organizasyonda RFID sistemiyle takip edilecek olan katılımcılardan 8 oturumdan 5’sına katılanlara BTZ Katılımcı Sertifikası ve e-sertifika da veriliyor.

Her sene yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Yönetim Bilimleri Kongresi’ne paralel olarak bilişim teknolojilerinin ve Türkiye üzerindeki 26 milyar dolarlık pasta payının inceleneceği organizasyonda birçok yenilik de İTÜ Ayazağa Merkez Kampüsü’nde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde katılımcıları bekliyor olacak.

Yeşil Teknoloji ana temasının seçildiği Bilişim Teknolojileri Zirvesi’nde Bilişim Sektöründe Girişimcilik, Sosyal Ağlar ile Kitle İletişimi, 3D Game, Advergame gibi konular ele alınacak. Türkiye’nin ve Dünya’nın önde gelen bilişim firmalarının da destek verdiği organizasyonda katılımcılar Bilişim Teknolojileri Fuarı’nda birçok firma temsilcisiyle birebir görüşebilme imkanı bulabilecek ve en yeni teknolojileri takip edebilecek.

Bilişim Teknolojileri Zirvesi’nde, özel sınıflarda yapılacak 45 dakikalık workshoplarda, verimli bilgi - aktif katılımcı çalışma yöntemleriyle, Bilişimde Pazarlama Teknikleri, SEO (Search Engine Optimization), Ethical Hacking gibi farklı konularda pratik yararlı bilgilerin verilmesi amaçlanıyor.

Katılım için herhangi sınırın bulunmadığı organizasyonda,üniversite öğrencilerinin yanı sıra firma temsilcileri ve profesyonel iş hayatından organizasyona ilgi duyanlar da organizasyonda katılımcı olarak yer alabilecekler.

Organizasyonda tanıtım ve bilet satışları kapsamında çeşitli üniversitelerde de stantlar açılıyor olacak. Havale yoluyla da iletilebilecek katılım ücretleri ise, çalışanlar için 20, öğrenciler için ise 10 YTL olarak belirlenmiş.

Organizasyonla ilgili güncel ayrıntılı bilgiye www.btz.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Not: Dostlarım ile birlikte ben de orada olacağım, görüşmek üzere.

Kaynak; Jnbn.net